30.1.08

evooo me....uoči svijećniceSvijećnica. Svijeća. Ako pogledamo život jedne svijeće, shvatimo da svijeća živi samo onda kada gori za druge. Dok gori, ona je svjetlo u mraku, toplina u hladnoći, nada u životu. Kad svijeća ne gori, ona samo leži u mraku, u nekoj kutiji ili ladici, bezvrijedna, hladna, nezamijećena.
Prikazanje Isusovo u hramu zapalilo je svijeću - svjetlo koje obasjava svakog čovjeka i čitav svemir. Njegova svijeća obasjava put - jedini put koji vodi prema potpunom ispunjenju i sreći.
Svatko od nas traži sreću, traži mir, zdravlje, složnu obitelj, prijateljstvo. U toj potrazi potrebno nam je svjetlo, da ne zalutamo, ne izgubimo se.
Tražimo svoj put u putevima onih koji su prepoznali svjetlo; u poniznosti Marije, u spremnosti Šimuna da pomogne bližnjem u nevolji, u Aninom služenju cijeli život. Oni su prepoznali svjetlo i pustili ga da gori i u njihovom srcu te tako pokazuju put drugima. Dopustimo i mi da nas Svjetlo života ispuni. Isus kaže: Vi ste svjetlo svijeta (Mt 5, 13-16) Budimo svjetlo svijeta, neka naš život bude vrijedan i ispunjen...

neka mi oproste svi cije je ovo djelo ali tekst mi je bio prekrasan i preuzela sam ga na jednom blogu..autor je "dijana"...
i da, drzite mi fige...idem na zupanijsko natjecanje iz vjeronauka...hihi...
volim vas sve

3 komentara:

Jana kaže...

Zbilja je prekrasan tekst...
=)
Sretno na natjecanju! =)
Pusa... :)

Jana kaže...

Opet nitko ne komentira...
Joj,joj.... =)
Pusa.. :>)

Goxi kaže...

Baš je prekrasan tekst...zamisli se čovjek...iako ove godine nisam stigla na svjećnicu! =(
No, Blaž me je blagoslovio!! =D=D i mora...ipak sam ja njegova sestrica Helgica! =D
Sretno na natjecanju!!!
...joj to me podsjeća kad sam ja harala tim natjecanjima...
Bog te blagoslovio malena...
PUsa